morcheuli logo

უძველესი ისტორიები ქართული მეღვინეობის შესახებ მოგვითხრობს გამოცდილ მეღვინეებზე, რომლებსაც უნდა შეერჩიათ საუკეთესო ღვინიდან სამეფო დღესასწაულებისათვის. ათობით ღვინოდან ამ ექსპერტებმა შეარჩიეს საუკეთესოები თავისი მეფეებისათვის.

ქართული სიტყვა «მორჩეული» სპეციალურად შერჩეულს ნიშნავს და ჩვენც მხოლოდ საუკეთესო ღვინოებს ვირჩევთ ჩვენი პრემიუმ ბრენდისათვის.

ამიტომ, შეგვიძლია დარწმუნებით ვთქვათ, რომ ახლა უკომპრომისო ხარისხის საუკეთესო ღვინოების ასარჩევად თქვენი პირადი მრჩეველი გყავთ.

საფერავი

ტიპი: წითელი მშრალი
ყურძნის ჯიში: საფერავი
2019 წლის მოსავალი

ტექნოლოგია: ქვევრი (თიხის ჭურჭელი)

წარმოშობა: კახეთის რაიონის სოფელი მანავი

ალკოჰოლი: 14.5 %

აღწერა: სრულსხეულიანი და ხავერდოვანი ქვევრის საფერავი გამოირჩევა მწიფე ალუბლისა და მუქი, სქელი მაყვლის ჯემის არომატითა და სურნელით. შესანიშნავადაა დაბალანსებული ტანინები, მჟავიანობა და გემოვნური თვისებების ფართო სპექტრი.

რეკომენდაცია: განსაკუთრებით უხდება წითელ ხორცსა და სტეიკს.

რეკომენდებული ტემპერატურა: 14-16 °C

დეტალები

ისქეიფი

ტიპი: თეთრი მშრალი
ყურძნის ჯიში: შარდონე, სოვინიონ ბლანი, რქაწითელი

2019, 2021 წლის მოსავალი

ტექნოლოგია: ევროპული

წარმოშობა: კახეთის რაიონის სოფელი წინანდალი

ალკოჰოლი: 13.0%

აღწერა: ცოცხალი და გამაგრილებელი ღვინო ხილის არომატით. აერთიანებს თითოეული ჯიშის საუკეთესო თვისებებს. ჰარმონიულად დაბალანსებული ეს ღვინო გამოირჩევა ბაღის ატმისა და მწიფე კომშის ტონებით.

რეკომენდაცია: განსაკუთრებით უხდება ცოცხალ სალათებს, თევზსა და თეთრ ხორცს.

რეკომენდებული ტემპერატურა: 10-12 °C

შეზღუდული რაოდენობა (დანომრილი)

დეტალები

ქვევრის რქაწითელი

ტიპი: თეთრი მშრალი
ყურძნის ჯიში: რქაწითელი

2019 წლის მოსავალი

ტექნოლოგია: ქვევრის (თიხის ჭურჭელი)

წარმოშობა: კახეთის რაიონის სოფელი მანავი

ალკოჰოლი: 12.0 %

აღწერა: ზაფხულის მწიფე ხილის სასიამოვნო არომატში დომინირებს თეთრი ატმისა და მსხლის ტონები.

რეკომენდაცია: განსაკუთრებით უხდება სალათებს, ყველს და ქართული ხემსის ნაირსახეობას.

რეკომენდებული ტემპერატურა: 12-14 °C

შეზღუდული რაოდენობა (დანომრილი)

დეტალები

ბოლნისი რუჟი

ტიპი: წითელი მშრალი
ყურძნის ჯიში: ასურეთული შავი , თავკვერი
წლის მოსავალი: 2021

ტექნოლოგია: ქვევრი

წარმოშობა: ბოლნისი, ქართლის რეგიონი

ალკოჰოლი: 12,5%

აღწერა: მწიფე ალუბლის და წითელი კენკრის არომატებით, საშუალო სხეულით. ნაკლებტანინიანი, სასიამოვნო მჟავიანობით და ხანგრძლივი ჰარმონიული დაბოლოებით. გაფილტრული

რეკომენდაცია: კარგად ეხამება ყველს, შემწვარი ქათმის ან საქონლის ხორცსისგან მომზადებულ კერძებს.

რეკომენდებული ტემპერატურა: 15-16°C

დეტალები

წითელი ისკეიპი

ტიპი: წითელი მშრალი
ყურძნის ჯიში: შავკაპიტო, მერლო,
შირაზი
წლის მოსავალ: 2021

ტექნოლოგია: ქვევრი

წარმოშობა: ნაფარეული, კახეთის რეგიონი

ალკოჰოლი: 13%

აღწერა: სავსე სხეულით,ვანილის ტონებით, ალუბლის, მაყვლის და ტყის კენკრის არომატით, ხავედროვანი ტანინით და ხანგრძლივი დაბოლოვებით.

რეკომენდაცია: კარგად ეხამება შემწვარ ხორცს და ყველის სხვადასხვა სახეობას.

რეკომენდებული ტემპერატურა: 16-17C

დეტალები

დღესასწაულის მოლოდინში ან ოჯახთან და მეგობრებთან ერთად გატარებული თბილი საღამო უდავოდ ერთ-ერთი ყველაზე სასიამოვნო მომენტია ცხოვრებაში.

სწორედ აქედან გაჩნდა იდეა, დაგვერქმია ჩვენი ღვინის ბრენდისათვის ვინოველი. ველი ქართულად ნიშნავს «ველოდები», ხოლო «ვინოსთან» სინთეზში მოსალოდნელი მხიარულებისა და ღვინის დაგემოვნების სასიამოვნო გამოცდილების ასოციაციას ქმნის.

ვინოველის ყველა ღვინო შექმნილია ასეთი სასიამოვნო შემთხვევებისათვის!

ევროპული ტექნოლოგია და უმაღლესი ხარისხი ყველაზე დახვეწილ გემოვნებასაც დააკმაყოფილებს. ეს არის ღვინო კომპრომისების გარეშე!

წინანდალი

ტიპი: თეთრი მშრალი
ყურძნის ჯიში: რქაწითელი, მწვანე
2019, 2021 წლის მოსავალი

ტექნოლოგია: ევროპული

წარმოშობა: კახეთის რაიონის სოფელი წინანდალი

ცნობა წარმოშობის შესახებ

ალკოჰოლი: 12.5%

აღწერა: ციტრუსისა და კომშის არომატი, მაღალი მჟავიანობა და მსუბუქი სხეული.

 რეკომენდაცია: განსაკუთრებით უხდება მსუბუქ სალათებსა და ტაპასს.

რეკომენდებული ტემპერატურა: 10-12 °C

დეტალები

საფერავი

ტიპი: წითელი მშრალი
ყურძნის ჯიში: საფერავი

2019, 2020 წლის მოსავალი

ტექნოლოგია: ევროპული

წარმოშობა: კახეთის რაიონის სოფელი მუკუზანი

ალკოჰოლი: 12.5%

აღწერა: სრულსხეულიანი და მაღალტანინიანი ეს ღვინო მდიდარია მწიფე შავი ქლიავისა და ალუბლის ტონებით.

რეკომენდაცია: განსაკუთრებით უხდება სტეიკს, ღორის ნეკნებსა და დაძველებულ ყველს.

რეკომენდებული ტემპერატურა: 14-16 °C

დეტალები

ქინძმარაული

ტიპი: წითელი ნახევრად ტკბილი
ყურძნის ჯიში: საფერავი

2019, 2021 წლის მოსავალი

ტექნოლოგია: ევროპული

წარმოშობა: კახეთის რაიონი, ქინძმარაულის მიკროზონა

ცნობა წარმოშობის შესახებ

ალკოჰოლი: 12.0%

აღწერა: მწიფე მაყვლისა და ტკბილი ჟოლოს არომატები სასიამოვნო მჟავიანობასთან კომბინაციაში.

რეკომენდაცია: განსაკუთრებით უხდება რბილ ყველს, ორცხობილასა და დესერტებს.

რეკომენდებული ტემპერატურა: 14-16 °C

დეტალები

მუკუზანი

ტიპი: წითელი მშრალი
ყურძნის ჯიში: საფერავი

2019, 2021 წლის მოსავალი

ტექნოლოგია: ევროპული, მუხის კასრები

წარმოშობა: კახეთის რაიონის სოფელი მუკუზანი

ცნობა წარმოშობის შესახებ

ალკოჰოლი: 13.0%

აღწერა: მუქი ლალისფერი ღვინო მწიფე შავი მოცხარისა და მაყვლის ხავერდოვანი ტონებითა და მუხის დახვეწილი არომატით, მრგვალი ტანინებითა და გამყოლი დაბოლოებით.

რეკომენდაცია: განსაკუთრებით უხდება ბიფშტექსსა და დაძველებულ ყველს.

რეკომენდებული ტემპერატურა: 14-16 °C

დეტალები